donderdag 4 maart 2010

SPX - Elliott Wave update

Gisteren heeft de SPX het 0.764 Fibo-niveau aangetikt, berekend over de top op 19-01 en de bodem van 05-02. EW-richtlijnen zeggen dat een correctie boven de 0.8 voor een golf 2 ongewoon is. De SPX heeft met andere woorden een kantelpunt bereikt waarbij óf het tot nu toe getoonde bearish scenario een neerwaarts vervolg krijgt óf de bulls het initiatief definitief overnemen.

Dankzij de beweging van gisteren zijn nu de gele Subminuette i, ii en iii te labelen. In dit scenario moet de SPX boven de 1106.7 blijven om de gele iv te zetten. Voor een evenwichtig patroon na deze golf 4 nog een afrondende golf 5 omhoog.

Daalt de SPX nu onder de 1106.7 dan hebben we een uiterst speculatieve aanwijzing voor een geplaatste groene Minute [ii]. Onder de 1101.8 maakt het iets minder speculatief. Op 1086 ligt een beslismoment.
Niet onbelangrijk voor swingtraders ...... als de neerwaartse Minute [iii] start zijn niet de eerste 2 subgolven van belang maar de daarop volgende 3 van 3.

Zolang de SPX boven de 1086 blijft zijn de kansen op een opwaarts vervolg minstens even groot. Plaats in de chart daar waar de paarse (a) en (b) staan een (i) en (ii) en verander de gele iii in een i en u ziet het ....