zaterdag 13 februari 2010

AEX - Elliott Wave - weekendupdate LT

Vandaag maar weer even exclusief aandacht voor de EW-plaatjes van de AEX die pogen een aantal weken vooruit te kijken. Wanneer ik als weekendbezigheid internet afstruin valt op dat de beertjes veruit in de meerderheid zijn maar heb ik hierbij tevens de indruk dat TA wordt misbruikt om een ‘visie’ (ik haat dit woord in relatie tot TA) kracht bij te zetten.
Juni en november vorig jaar zagen we precies hetzelfde verschijnsel en het vervolg is inmiddels bekend.

Het plaatje van de AEX hieronder laat - u raadt het al - een bullish vervolg zien.
De Triple ZigZag die in maart vorig jaar is gestart is nog steeds niet af. Twee ZigZags zijn afgerond maar aan de laatste ontbreekt nog het nodige.

De ‘finale’ ZigZag moet uiteraard een ABC als interne structuur krijgen en daarvan is op 11-01 de groene Minute [a] gezet.
Afgelopen maandag heeft de AEX een pracht bodem laten zien, exact op een zgn. NeckTie. Of hiermee de Minuete [b] is gezet moet nog blijken maar op zich zou dit een mooie plek zijn.

In dit bullish scenario heeft de AEX in ieder geval nog een opwaartse groene [c] te gaan die (een failure daargelaten) een koers moet laten zien boven de top op 345.
18 maart staat al tijden op het lijstje dus van mij mag het .....



Regelmatig heb ik de 300.5 en 297 als koerniveau’s genoemd waarop de bullish scenario’s naar de achtergrond verdwijnen en het onderstaande bearish plaatje de overhand krijgt. Op het huidige koersniveau kan het patroontechnisch nog alle kanten op.

In het bearish plaatje is de Triple ZigZag op 11-01 afgerond. In tijd, prijs en patroon valt daar weinig op af te dingen.
Daarmee zou de rode Intermediate 4 zijn gezet. De AEX is daarmee begonnen aan een traject dat de index onder de bodem van maart 2009 moet brengen.



Morgen de KT-scenario’s.