zondag 31 januari 2010

AEX - Elliott Wave weekendupdate II

Na het op termijn weer bullish scenario van gisteren .... vandaag het bearish plaatje. Bij een koers onder de 297 een scenario om uitermate serieus te nemen.
In dit patroon is op 11-01 de rode Intermediate 4 afgerond en moet golf 5 de AEX in principe weer onder de bodem uit maart 2009 brengen.

Om in de juiste gradatie te labelen is het handig een roadmap uit te zetten. Uitgangspunt hierbij is de Fibo-relatie van golf 5 met de daaraan voorafgaande Intermediate 1. Niet ongebruikelijk is dat golf 5 dezelfde lengte krijgt dan golf 1. Een beetje afhankelijk van hoe deze eerste golf gelabeld wordt - er zijn twee varianten - zou golf 5 de AEX in de zone 160/190 moeten brengen.

(klikken voor een groter plaatje)

In het LT-plaatje hierboven ziet u de roadmap. Zo’n glazen bol ziet er altijd aardig uit maar bedenk u dat dit slechts bedoeld is om zicht te krijgen op de labelgradatie en voor de rest leuk als ‘voorlopig eerste werkconcept’ ...... vrijblijvender kan ik het niet verwoorden.

Duidelijk wordt in ieder geval wel dat de AEX in dit scenario onderweg een groene Minute [i] te plaatsen. Zodra deze is afgerond mag een opwaartse beweging verwacht worden om de groene [ii] te plaatsen.
.... we kijken kleiner ....

(klikken voor een groter plaatje)

Het KT-plaatje lijkt verdacht veel op het plaatje uit het scenario dat ik gisteren blogde. Zolang 123 gelijk oploopt met ABC kunnen we hier nog weken plezier van hebben.
In een mooi patroon ontbreekt aan de groene Minute [i] nog een 5de golf.
In de voorkeurslabeling is deze wel onderweg. De AEX heeft nog 3 subgolven (gele Subminuette iii, iv en v) voor de boeg voordat we ons kunnen opmaken voor een grotere opwaartse correctie richting de groene Minute [ii].
Koersdoelen voor de Minuette [i] liggen tussen de 317/322.

Net zoals gisteren de opmerking dat een koers boven de 331.5 duidt op een afgeronde Impuls (Minute [i] in dit geval).