zondag 24 januari 2010

AEX - Elliott Wave weekendupdate II

Gisteren het scenario waarbij de Triple ZigZag nog niet is afgerond. Hieronder het scenario waar dit wel het geval is.

In de weekendupdate van vorige week is al uitgebreid stilgestaan bij dit scenario. Op 11-01 is de Triple ZigZag en daarmee de rode Intermediate (4) geplaatst. Zoals in die update aangegeven een mooi staatje van samenwerking tussen tijd, prijs en patroon.

Daarmee is in dit scenario de Intermediate (5) onderweg en die moet (als het geen failure wordt) de AEX onder de bodem uit maart 2009 brengen. De vraag gaat natuurlijk worden welke vorm deze golf 5 gaat aannemen. De keuze is òf een Impuls òf een Ending Diagonal. Voorlopig ga ik uit van een Impuls maar als dit scenario zich echt gaat voltrekken en daarnaast 'de tijd gaat nemen' dan komt een ED vanzelf om de hoek kijken.

Maandag zal de AEX waarschijnlijk direct openen in de buurt van de onderkant van het oplopend trendkanaal. Ook mag technische steun verwacht worden op de lijn over de dubbele toppen van november en december.
Hierbij moet wel aangetekend worden dat wanneer een golf 3 onderweg is van de gradatie Minuette en/of Subminuette de koers zich doorgaan weinig aantrekt van steun/weerstand en gewoon moet uitrazen.
Hieronder het bijbehorende plaatje voor de wat langere termijn.

(klikken voor een groter plaatje)

Kijken we naar de chart voor de wat kortere termijn dan is op basis van de FTI-slotstand te verwachten dat de AEX met een gap down in de blauwe circel gaat openen.
Aan het begin van een grotere Impuls is het vaak wat lastig om direct de goede labelgradatie te pakken te hebben. Voorlopig ga ik ervan uit dat de AEX bezig is met een rode Micro [3] van een gele Subminuette (iii). Een 3:3 dus, doorgaans geen mes om op te vangen. Pas bij een opwaartse correctie van enige omvang en duur moet duidelijk worden 'waar we zitten'.

(klikken voor een groter plaatje)