zaterdag 30 januari 2010

AEX - Elliott Wave Weekendupdate I

Het cijfermatige verhaal van gisterenavond toont aan dat de AEX - zeker in vergelijking met eerdere dalingen van recente datum - (nog) geen diepe correctie heeft laten zien. Door een EW-bril bekeken lijkt het er echter veel op dat de correctie verder richting zuiden zal gaan.

De twee scenario’s uit de vorige weekendupdate zwemmen tot nu toe keurig synchroon. Pas rond het koersniveau van 300 zal afscheid genomen worden van één van de twee.

Vandaag het bullish scenario waarin de Triple ZigZag nog een opwaarts vervolg moet krijgen met koersen boven de top van 11-01. Van de laatste ZigZag is de groene Minuette [a] gezet en is nu de neerwaartse [b] onderweg. Zodra deze B-golf geplaatst is mag een opwaartse groene Minuette [c] de Triple definitief afronden.

Ook de groene Minuette [b] die nu in aanbouw is dient bij voorkeur een ZigZag (ABC) als interne structuur te krijgen. Daarvan is nu de paarse Minuette (a) onderweg.

Belangrijk voor dit LT-scenario is dat de AEX boven de 300.5 blijft met de 297 als laatste reddingsboei.

(klikken voor een groter plaatje)

Wanneer we inzoomen dan zien we dat voor een mooi patroon de neerwaartse paarse Minuette (a) nog niet is afgerond. Opvallend is dat deze A-golf verbazingwekkend mooi binnen de midline en de upperline van de PitchFork blijft bewegen. Van de Minuette (a) zijn de eerste 4 golven (Subminuette) gezet en dus ontbreekt nog een laatste 5de golf. Deze gele Subminuette v krijgt bij voorkeur een Impuls als interne structuur.
Van deze Impuls zijn de rode [1] en [2] te labelen en zou vanaf maandag de neerwaartse [3] uitgevoerd moeten worden. Hiervoor zijn verschillende koersdoelen te berekenen in de brede zone 317/322.

Mocht de AEX niet veel verder willen zakken en de 331.5 opwaarts uitnemen dan ga ik ervan uit dat de paarse Minuette (a) met een onooglijk EW-patroon is gezet. Dat weten we maandag snel genoeg.

(klikken voor een groter plaatje)

Morgen de bearish variant.