zondag 18 oktober 2020

AEX – Technische Analyse (18-10-2020)

De #AEX is ten opzichte van de slotstand van vorige week vrijdag dicht bij huis gebleven. Op weekbasis wordt een bescheiden winst geboekt van 0.18% (+ 1.01 indexpunten). Het verschil tussen high en low was de afgelopen week ± 18 indexpunten (3%). ‘Intraweek’ was er dus zeker het nodige ‘te beleven’.
Het handelsvolume lag boven het 50-daags gemiddelde en blijft gestaag oplopen. Zo langzamerhand heeft het volume normale proporties aangenomen.

In de daggrafiek is goed te zien dat de index deze week weerstand ondervond rond de ‘oude’ high op 575.7 en daarna de onderkant van het trendkanaal heeft opgezocht. Vanaf daar laat de AEX weer een opwaartse beweging laat zien.
Interessant wordt nu of de bulls de aanval opnieuw weten te openen op de 575.x. Mocht deze barrière geslecht worden dan wacht de bovenkant van de maanden oude tradingrange (zone 580 / 587). Er zal flink wat bullpower voor nodig zijn om deze horde te nemen. Waarvan akte!

De 1/4-daggrafiek laat een ‘textbook example’ zien van een patroon van HigherLows/HigherHighs en dat nog eens keurig geflankeerd door een opwaarts trendkanaal. Voor trendfollowers een feest der herkenning.

De low van afgelopen donderdag op 557,76 komt in aanmerking voor de volgende HigherLow. Om de uptrend in dit timeframe voort te zetten is het nu van belang dat de AEX de 575,5 opwaarts uitneemt.

Neutralisatie van de uptrend doet zich voor bij een Equal- of LowerHigh. Van een trendchange is sprake wanneer de index de 557 neerwaarts uitneemt en dus direct op weg koerst richting een LowerLow.

Trade what you see ...