zaterdag 8 augustus 2020

AEX – Technische Analyse (08-08-2020)

De AEX heeft de week afgesloten met een winst van 2.62% ofwel 14.28 indexpunten. In de daggrafiek is goed te zien dat de index zich nu al zo’n 8 weken in een horizontaal patroon beweegt waarbij het handelsvolume duidelijk in de vakantiemodus terecht gekomen is.

Opvallend is wel dat – ondanks de weekwinst – het patroon van HigherLows / HigherHighs is doorbroken. Dit door de plaatsing van een LowerLow op 543.6.

In de HL/HH versus LH/LL systematiek is er daarmee in dit timeframe direct sprake van een trendchange. Volgende bevestiging moet de plaatsing van een LowerHigh geven waarna de aanval geopend moet worden op de genoemde 543.6.

De 1/4-daggrafiek laat vanaf de high op 587 een keurig patroon van LH/LL zien. Zoals vaker betoogd, ‘Trends Tends To Continue’ en in dat licht bezien is – na de LowerHigh van afgelopen woensdag – nu een LowerLow aan de beurt. Het uitnemen van de intradaylow van vrijdag (554.88) is een eerste indicatie dat de AEX die richting op koerst.

Interessant in dit timeframe is dat de AEX een potentieel inverse SHS-patroon laat zien. Wil dit patroon uitgespeeld worden dan moet de aanval op de neckline worden geopend. Mocht het zover komen dan is in dit timeframe ook het patroon van LH/LL doorbroken.