zaterdag 12 januari 2019

EU-indices – Technisch Beeld Weekgrafiek (wk 02)


De EU-indices zijn ook de tweede handelsweek van het jaar in het groen gesloten. Van de getoonde indexen is de AEX met een winst van 1.35% het beste jongetje van de klas.
Zoals in de analyse van vorig weekend al aangegeven, was deze opwaartse beweging het meest voor de hand liggende scenario maar ook dat deze stijging gezien moet worden als een opwaartse correctie binnen een neerwaartse trend.

In de weekgrafiek is in technisch opzicht dus weinig tot niets veranderd. De hoofdtrend blijft in dit timeframe nadrukkelijk neerwaarts en vanaf de low van eind vorig jaar is momenteel sprake van een zgn. Countertrend.

Al de 4 indices kennen in de weekgrafiek een vrij steil aflopend trendkanaal. De ruimte tot de bovenkant bedraagt zo’n 3 tot 5%. Mochten de indices deze ruimte benutten dan is tevens sprake van een geplaatst LowerLow en dus ook van een LowerHigh in de maak.

De weekcandles van de afgelopen week kennen een relatief lange ‘Lower and Higher Shadow’. Een dergelijke candle duidt op twijfel in de markt over de trendrichting voor de kortere termijn. Het uitnemen van de High of Low van de meest recente weekcandle moet meer duidelijkheid geven over de ‘short term trend direction’.