zaterdag 22 december 2018

EU-indices – Technisch Beeld Weekgrafiek (wk 51)


De EU-indices hebben de dalende trend voorgezet en daardoor de belangrijkste in week 42 afgegeven targets behaald. Ritjes van gemiddeld zo’n 8% … met een hefboompje erbij een aardige kerstbonus.

De EuroStoxx50 bevindt zich na de uitbraak uit de decending triangle in een neerwaarts trendkanaal en is nog steeds onderweg een LowerLow te plaatsen. In termen van price-action duidt nog niets op bodemvorming.

Voor de DAX in grote lijnen hetzelfde verhaal. Ook hier een uitbraak uit de decending triangle, een neerwaarts trendkanaal en een LowerLow in de maak. Daarnaast nog een SHS-patroon waarvan de ‘new-school’ pricetarget is bereikt en het traditionele koersdoel ligt op ± 9.750.

De CAC40 zoekt na de uitbraak uit de tradingrange steeds lagere regionen op. De daling oogt impulsief en ook hier duidt nog niets op bodemvorming.

De AEX laat de afgelopen maanden de grootste daling zien maar heeft ondanks dat als enige index de afgegeven pricetarget (nog) niet weten te bereiken. De ‘intra-week-low’ van deze week (477.75) ligt nog ruim 7 indexpunten verwijderd van deze target (470). 

Al met al een bearish outlook die gehandhaafd blijft tot price-action in de verschillende indices het tegendeel bewijst.