zondag 11 november 2018

EU-indices – Technisch Beeld Weekgrafiek (wk 45)

De afgelopen handelsweek hebben de verschillende EU-indices een ligt wisselend resultaat geboekt.  De DAX en de CAC40 zijn dicht bij huis gesloten terwijl de EuroStoxx50 is gesloten met een plus van ca. ½ %. De AEX is het beste jongetje van de klas met een winst van 1.5%.

In de weekgrafiek bewegen de EuroStoxx50 en de DAX zich binnen een neerwaarts trendkanaal en in een patroon van LowerHighs / LowerLows. Mogelijk is een nieuwe LowerLow geplaatst.
In de DAX is de neckline van het SHS-patroon doorbroken. De recente opwaartse beweging mag – tot het tegendeel bewezen is – gezien worden als terugtest van de nechline.
Zolang het neerwaartse trendkanaal niet opwaarts wordt verlaten, bevinden de EuroStoxx50 en de DAX zich in weekgrafiek in een downtrend.

De CAC40 en de AEX hebben een poging gedaan de tradingrange aan de onderkant te verlaten maar in beide gevallen is er sprake van een valse uitbraak. In de weekgrafiek is dus nog steeds sprake van een technisch neutraal beeld waarbij de druk onveranderd op de onderkant van de range ligt. Pas boven de 5.400 resp. de 535 komt hier verandering in en lijkt de aanval op de bovenkant van de range geopend.