zaterdag 6 mei 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 18-2017)

De #DAX weet deze week maar liefst 279 punten toe te voegen aan zijn indextotaal en met deze winst van 2.24% sluiten onze oosterburen de week af op 12.717 indexpunten.
De ‘IntraWeekHigh ligt 2 schamele punten hoger en dat koersniveau (12.719) is tevens de nieuwe All-TimeHigh.

In de weekgrafiek is goed te zien dat de bullish Three Bar Pullback van 2 weken geleden zijn uitwerking niet heeft gemist. Inmiddels is in dit timeframe een nog steiler oplopend trendkanaal ingetekend.
De DAX is nadrukkelijk op zoek naar een HigherHigh. Nog niets duidt op topvorming en dus op de afronding van deze HH. Tegen de tijd dat het zover is dan heeft de DAX in dit timeframe voldoende ruimte gecreëerd om een HigherLow te plaatsen.

Ook in de daggrafiek is nadrukkelijk sprake van een patroon van HL/HH en dus van een uptrend. De index laat de afgelopen 2 weken een versnelling zien in noordelijke richting. Hoewel de zwarte driehoekjes in de grafiek waarschuwen voor een overbought-situatie duidt in dit timeframe ook nog niets op topvorming. Daarvoor is een reversalbar of -pattern nodig of – simpeler – in de kleinere timeframes een LowerHigh.

Steun rond de 12.480 en daaronder op ± 12.400. Technisch geldt – met een koers rond de ATH – als weerstand dat ‘the sky the limit’ is.