zondag 9 april 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 14-2017)

Ondanks dat de #DAX de afgelopen week weer een nieuwe 52-WeekHigh weet te plaatsen eindigt de index op weekbasis toch in de rode cijfers. De DAX verliest 88 indexpunten (– 0.71%) en sluit daarmee af op 12.225.

In de weekgrafiek is te zien dat de DAX tegen de bovenkant van het opwaarts trendkanaal blijft aan schuren. De All-TimeHigh is op 12 indexpunten na (0.01%) gehaald en blijft binnen handbereik liggen.

Met het opwaarts trendkanaal en het patroon van HL/HH, is er in dit timeframe ontegenzeggelijk sprake van een uptrend. Smetje op het bullish geweld is dat de weekcandle een zgn. Two-Bar-Reversal heeft gevormd. Een koers onder de weeklow is een bevestiging en levert in potentie een HigherHigh op.

Zodra de HH is geplaatst heeft de DAX voldoende ruimte om een HigherLow op te zoeken. Dit dan uiteraard bij voorkeur binnen het opwaarts trendkanaal.

In de daggrafiek heeft de DAX een HigherHigh afgerond en is de index inmiddels onderweg een HigherLow te plaatsen. Dit timeframe kent een nog steiler oplopend trendkanaal en voor de continuering van de uptrend is het welkom wanneer de index hier binnen weet te blijven.

Bij een verdere daling geldt de gapwindow van 28-03 als steunzone. Weerstand rond de 12.290 en daarboven rond de 12.376 / 12.388.