zaterdag 8 april 2017

AEX – WeekAnalyse (Week 14-2017)

De AEX is het tweede kwartaal van dit jaar begonnen met een winst van 0.42% (+ 2.16 indexpunten) ten opzichte van de slotstand van vorige week. De index eindigt fractioneel onder de top van vorige maand op 518.70 indexpunten. Een nieuwe 52-WeekHigh ligt dus binnen handbereik.

In de weekgrafiek weet de AEX de opwaartse trend moeiteloos te continueren. Meest herkenbare kenmerken zijn het patroon van HL/HH en het opwaarts trendkanaal.

De weekcandle is een zgn. Hanging Man. In de Japanse candlestick-literatuur een bearish reversal candle maar in de praktijk gedraagt deze candle zich in de meeste gevallen als bullish continuation.

Zodra de AEX in dit timeframe een HigherHigh heeft geplaatst is het voor de uptrend van belang dat de index binnen het trendkanaal weet te blijven.


In de daggrafiek heeft de AEX op de low op 506.23 een HigherLow geplaatst en lijkt de index zich nu op te maken voor een nieuwe HigherHigh.

De onderkant van het opwaarts trendkanaal is deze week stevig onder druk gezet. Voor de uptrend is positief dat de bulls het niet hebben toegestaan dat de index onder dit kanaal sloot.

Voor een continuering van de uptrend is het nu van belang dat de AEX de 518.88 met overtuiging uitneemt om vervolgens èn een nieuwe HigherHigh te plaatsen èn een nieuwe 52-WeekHigh op de borden zet.