zaterdag 1 april 2017

AEX – WeekAnalyse (Week 13-2017)

De #AEX sluit de week af met – in vergelijking met veel andere EU-indices – een bescheiden winst van 0.98% (5.01 indexpunten). De index komt hiermee uit op een slotstand van 516.54 en dat is feitelijk de hoogste slotstand van dit kalenderjaar.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX een uptrend kent met een voorbeeldmatig patroon van HigherHighs/HigherLows. Momenteel bouwt de index aan een nieuwe HigherHigh. Zodra deze geplaatst is heeft de index aardig was neerwaartse ruimte om een nieuwe HL te plaatsen.
In de weekgrafiek is een – zeker voor dit timeframe – redelijk steil oplopend trendkanaal waar te nemen waarbij opvalt dat de index al maanden niet meer de neiging heeft de onderkant op te zoeken. The bulls are in play!!

Ook in de daggrafiek is nadrukkelijk sprake van een uptrend. Afgelopen maandag heeft de AEX vrijwel exact op de onderkant van het oplopend trendkanaal een HigherLow geplaatst.
Opvallend is wel dat het de AEX – in tegenstelling tot de ‘major EU-indices' – niet is gelukt direct door te stomen richting een nieuwe HigherHigh. Uiteraard geldt dat 'wat niet is, nog kan komen' maar mochten andere EU-indices een pullback laten zien dan dreigt in de AEX een Equal- of LowerHigh.

Steun in dit timeframe rond de 506 en weerstand rond de 519