zaterdag 18 maart 2017

AEX – WeekAnalyse (Week 11-2017)

De AEX laat voor de derde week op rij een positieve slotstand zien en weet daarbij voor de zesde achtereenvolgende week een nieuwe 52-WeekHigh op de borden te zetten. Deze week eindigt de index op een stand van 516.24 waarmee de AEX exact 1% hoger uitkomt dan de slotstand van gisteren.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX stijf tegen de bovenkant van het opwaarts gerichte trendkanaal blijft plakken. Dat er in dit timeframe sprake is van een uptrend hoeft geen betoog.
Een HigherHigh is in de maak en tegen de tijd dat deze is geplaatst heeft de index ruimte genoeg om ook een HigherLow te vormen. Opwaarts ligt de weg technisch vrij richting de 563.

De daggrafiek laat de koersbeweging zien vanaf begin van dit jaar. Het al stevig steil oplopend trendkanaal uit de weekgrafiek kent in dit timeframe een nog sterkere variant.
De daggrafiek kent een voorbeeldmatig patroon van HL/HH waarbij momenteel een HigherHigh in de maak is. Op de weg noordwaarts liggen maar liefst 3 gaps open en dat mag met recht indrukwekkend genoemd worden.
De indicatoren ondersteunen de uptrend volledig.
Steun in dit timeframe rond de 508 / 509 en weerstand technisch niet eerder dan op ± 563