zaterdag 25 februari 2017

AEX – WeekAnalyse (Week 08-2017)

Na op basis van open-close 11 weken op rij de week hoger te zijn geëindigd, sluit de #AEX deze week voor het eerst sinds lange tijd in de min. Op weekbasis bedraagt het verlies 4.18 indexpunten (- 0.84%). De slotstand voor deze week komt hiermee uit op 494.90 indexpunten.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX ‘intraweek’ een nieuwe 52-WeekHigh heeft laten zien.
De index blijft bivakkeren tegen de bovenkant van het opwaartse trendkanaal. Technisch is er nog steeds weinig aanleiding te veronderstellen dat de HigherHigh in dit timeframe is geplaatst.
De weekcandle staat bekend als zgn. black spinning top maar helaas verraadt een dergelijke candle weinig tot niets over het koersverloop voor de korte termijn.
Zolang de AEX in dit timeframe binnen (of boven) het trendkanaal blijft is er met de uptrend weinig aan de hand.

In de daggrafiek is te zien dat het momentum uit de stijging is verdwenen. Hoewel de AEX nog relatief dicht tegen de 52-WeekHigh staat, lijkt in dit timeframe de HigherHigh te zijn geplaatst. Een daling onder de 491.19 geeft een volgende bevestiging.
Bullish contra-indicatie is de lange lowershadow van de candle van vrijdag. Deze geeft aan dat aan het einde van de handelsdag de kopers weer de overhand kregen.
Steun op de genoemde 491.2 en daaronder in de brede zone 487.5 / 489.0. Weerstand op 500 / 501.