donderdag 25 juni 2015

AEX – Technisch Beeld (25-06)

Voor de 2de dag op rij komt de AEX ten opzichte van het slot van de dag daarvoor nauwelijks van zijn plaats. De index sluit op 492.39; een verlies van 0.23 indexpunten (-  0.05%.).
In de daggrafiek is de candle van vandaag een Long Legged Doji. Een candle die de twijfel in de markt tot uitdrukking brengt. Officieel is de dagcandle ook een bearish Engulfing maar door de ‘long shadows’ bepaald niet moeders mooiste.
De intraday high ligt fractioneel hoger dan de high van eergisteren. Wederom is onduidelijk of in dit timeframe een HigherHigh is geplaatst.
Het volume ligt boven het 50-daags gemiddelde.

De intradaylow van vandaag wordt in de 1/4de-daggrafiek nu al herkend als HigherLow. Wanneer de intradayhigh niet meer opwaarts wordt uitgenomen krijgt de index te maken met een EqualHigh. In dat geval neemt het belang van de laatste HigherLow (488.77) toe.
In dit timeframe plaatst de AEX – na de Double Inside Bar van gisteren – vandaag een bar-pattern dat als Arrow te boek staat. Ook een patroon dat kans geeft op een ‘sizable move in price’.