zaterdag 3 november 2012

EU-Indices – TA-beeld (03-11)


Het is even wennen maar de #AEX, #DAX en #CAC presteren de laatste maanden beter dan de US-Indices.

 
Ter illustratie de daggrafiek van de TMI afgezet tegen die van de SPX. De TMI vertegenwoordigt een slordige 95% van de verhandelbare aandelen binnen de EURO-zone. Een grote jongen dus.

Uitgedrukt in procenten (waarden in de Y-as) is te zien dat de TMI ca. 25% in waarde is gestegen ten opzichte van de low in juni. De SPX blijft steken op ca. 16%.

 
De AEX heeft de vorige high op 336.54 opwaarts uitgenomen en heeft dus het plan een HigherHigh neer te zetten. Uitgaande van de slotstanden van vrijdagavond opent de AEX maandag zo’n 2 indexpunten lager. In de daggrafiek is er ruimte genoeg om een HigherLow te plaatsen. Voor de bulls bij voorkeur binnen het regressionchannel.

 
De DAX vertoont de laatste weken een vrij vlak verloop met een bandbreedte van ca. 300 indexpunten. De beweging na de top op 7478 oogt correctief maar de dreiging van een LowerHigh hangt nog steeds boven de markt.

 
De CAC heeft recent een HigherLow geplaatst op 3382. Echt bullish wordt het pas wanneer de neerwaartse trendlijn over de toppen wordt uitgenomen en daarn de 3542 geen probleem blijkt te zijn.

Bij een fiks lager opening dreigt echter een Evening Star …. hetzelfde candlestickpattern dat de CAC vanaf de vorige top (35420 ook een flink eind zuidwaarts bracht.