zondag 7 oktober 2012

US-Indices

De drie meest populaire US-indices handhaven zich voorbeeldmatig binnen de uptrend. De dagcandles van vrijdag hebben echter berentrekjes.
 

De SPX laat binnen het opwaarts trendkanaal een keurige HigherLow zien. Voor een continuering van de uptrend is een HigherHigh noodzakelijk.

De dagcandle van vrijdag is een zgn. Northern Doji. Deze staat te boek als bearish reversal candle maar blijkt zich in de praktijk vaker als bullish continuation te gedragen. Een stevige rode candle op maandag zou evenwel resulteren in een bearish patroon dat veel weg heeft van een Evening Star Doji.

 
 De Nasdaq laat in grote lijnen hetzelfde beeld zien. Een stevige uptrend waarbij een HigherHigh het meest logische vervolg is.

De dagcandle van vrijdag is echter een Bearish Engulfing. 

 
Ook de Dow Jones weet zich zonder problemen binnen het opwaarts trendkanaal te handhaven. De aanval op de dubbele top van vrijdag (rond de 1350) leidde echter niet tot een doorbraak van dit niveau. Er dreigt met andere woorden een TripleTop, zeker nu de dagcandle als Shooting Star gezien mag worden.