dinsdag 11 mei 2010

AEX - Elliott Wave Update - C up of down

Een correctie van iets meer dan een kwart over de stijging van gisteren is niet veel voor een golf B maar misschien moeten er maar simpel van uitgegaan worden dat 7.5 indexpunten een acceptabel counterbeweging is.

Wanneer de top van gisteren de gele Subminuette a is, de low van vandaag de Subminuette b en we vervolgens uitgaan van de stelregel C=A .... dan mag de AEX naar de 355.x om daar de paarse Minuette (ii) af te ronden. Daarna de paarse Minuette (iii).

In dit scenario moet eerst de 335.24 uitgenomen worden en daarnaast kan het geen kwaad om geduldig op de derde subgolf van de gele Subminuette c te wachten. Ook het neerwaartse trendlijntje over de toppen kan technisch interessant worden.
Op 344.6 heeft de C-golf de lengte van 0.618 van de gele a. Een eerste koerdoel in dit scenario. Remmend effect kan zijn dat de US-indices nog in een opwaartse Impuls zitten. Zodra deze is afgerond mag daar een grotere correctie verwacht worden die uiteraard niet aan de AEX voorbij zal gaan.

In de chart ziet u ook een kleine geniepige rode Micro [a] als alternatief scenario. Wanneer de AEX de zuidelijke richting kiest en de 327.79 neerwaarts uitneemt is de gele Subminuette b nog niet afgerond en is een rode Micro [c] in de maak die de gele b alsnog moet zetten. Erg veel neerwaarts potentieel heeft dit scenario niet.