zondag 23 augustus 2020

AEX – Technische Analyse (23-08-2020)

De #AEX heeft de afgelopen handelsweek een daling laten zien van 9.47 indexpunten (-1,69%). het handelsvolume lag de gehele week onder het 50-daags gemiddelde en bevindt zich dus nog in de vakantiemodus.

In de daggrafiek is te zien dat de AEX de onderkant van de tradingrange heeft bereikt. Zoals vorig weekend nadrukkelijk aangegeven was hiervoor een koers onder de 557.3 nodig. Technisch was afgelopen week dan ook weer een feest der herkenning.

De index kent in dit timeframe een patroon van LH/LL. Volgens het adagium ‘Trends Tend To Continue’ zou de AEX nu onderweg zijn een LowerLow te plaatsen en dus neerwaarts uit de range te breken. Koersdoel volgend het grote boek van heer B. ligt bij een break-out rond de 525. Daarvoor ligt een fibo-projection op ± 532.

De pinbar van afgelopen vrijdag suggereert echter enige steun op de onderkant van de range. Een koers boven de 556.5 (= gapfill) zou hiervoor een bevestiging zijn. Dit neemt niet weg dat de trend neerwaarts is. Een opleving wordt dus gezien als een tijdelijke onderbreking van de neerwaartse trend. Guilty Until Proven Innocent ....


Aan de 1/4-daggrafiek hoeven niet veel woorden te worden vuil gemaakt. Een keurig patroon van LH/LL met momenteel een LowerLow in de maak of wellicht al gezet.

Best Meeting PriceTarget van het SHS-patroon is bereikt. Traditionele koersdoel van het patroon ligt op ± 535

Pas boven de 561 keert de bearish outlook.