zaterdag 8 december 2018

EU-indices – Technisch Beeld Weekgrafiek (wk 49)


Ondanks een zeer positieve start op maandag zijn de EU-indices de afgelopen week diep in het rood geëindigd. Gemiddeld bedraagt het verlies zo’n 3.5%. Van de hier getoonde indices is de DAX de koploper (– 4.2%) en de AEX het minst slechte jongetje van de klas (– 3.0%).

Alle indices zijn onderweg een LowerLow te plaatsen. De weekcandle is in alle gevallen een zgn. bearish Engulfing. Een candle die – als dit zich als toppatroon voordoet – het beste presteert maar ook nu als een belangrijk bearish statement gezien mag worden.

De EuroStoxx50 kent als target voor de uitbraak uit de decending triangle ± 2960. Hiervoor is een neerwaartse uitbraak uit het trendkanaal nodig maar dat lijkt nu een kwestie van tijd.

De DAX heeft deze week de al maanden geleden vermelde pricetarget van het SHS-patroon (10.900) met speels gemak weten te bereiken. De ‘old-school’ pricetarget van dit patroon ligt op ± 10.600 en ligt dus binnen handbereik.

De CAC40 is uit de tradingrange gebroken. Pricetarget ligt op 4675. Een terugtest in de uitbrakezone is geen probleem en valt onder het adagium ‘sell the rips’.

De AEX tot slot beweegt zich binnen een redelijk steil aflopend trendkanaal. Ook deze index is neerwaarts uit de tradingrange gebroken maar wel met wat minder overtuiging. Zoals ook in eerdere weekanalyses vermeld, ligt de pricetarget hier rond de 470.