zondag 16 december 2018

EU-indices – Technisch Beeld Weekgrafiek (wk 50)


De EU-indices hebben de afgelopen week weer nieuwe 52-week-lows laten zien maar zijn ondanks dat ligt in de plus geëindigd. De winst in de getoonde indices varieert van 0.5% tot 1.1% en is te zien als een beperkte herstelbeweging in een dalende trend.
Ondanks het herstel duidt in de weekgrafiek nog niets op bodemvorming, laat staan op een geplaatste LowerLow.

Na de neerwaartse uitbraak uit de decending triangle in de EuroStoxx50 is deze week de bijbehorende pricetarget op 47 indexpunten na behaald. Voor een continuering van de neerwaartse trend is het van belang dat de index bij voorkeur onder de 3.245 weet te blijven.

In de DAX tekent zich een nog steiler aflopend trendkanaal af. Deze week is de onderkant van deze ‘trendchannel’ getest. De ‘old-school’ pricetarget van het SHS-patroon (10.600) lag vorige week nog binnen handbereik en mag na deze week – met de low op 10.586 –  als behaald beschouwd worden. Meest traditionele koersdoel van het patroon ligt rond de 9.750.

In de CAC40 blijft sprake van een neerwaartse uitbraak uit de tradingrange met de 4.675 als pricetarget. De ‘intaweek-low’ was slechts 57 indexpunten van dit koersdoel verwijderd.
Wanneer de CAC40 in de weekgrafiek een slotkoers weet te halen van boven de ± 5.040 dan is sprake van een valse uitbraak uit de tradingrange. Echter, ook in dat geval blijft met de plaatsing van een LowerLow de outlook bearish.

De AEX is redelijk ver verwijderd gebleven van de pricetarget op ± 470. Zolang de index maar binnen het steil aflopend trendkanaal weet te blijven is het bereiken van dit koersdoel uiteraard een kwestie van tijd.
Een slot boven de ± 518 duidt op een geplaatste LowerLow en in dit geval een LowerHigh in aanbouw.