zondag 2 april 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 13-2017)

De #DAX sluit de handelsweek af met een close op alweer een nieuwe 52-WeekHigh. Op weekbasis boekt de index een winst van 249 indexpunten (+ 2.06%). De slotstand komt voor deze week uit op 12.313.

In de weekgrafiek is goed te zien dat de DAX nadrukkelijk een opwaarts koersverloop kent met een patroon van overwegend HigherLows / HigherHighs. Momenteel is een HigherHigh in de maak en nog niets duidt op de aanstaande plaatsing van deze HH. Sterker nog; de AllTimeHigh op 12.389 ligt binnen handbereik

Wat in dit timeframe verder opvalt is dat de DAX de bovenkant van het oplopend trendkanaal blijft volgen en daarbij geen enkele neiging vertoont om de onderkant van het kanaal op te zoeken, laat staan deze te testen. Een imposante uptrend derhalve.

In de daggrafiek weet de DAX het oplopend trendkanaal opwaarts te verlaten. In de opwaartse beweging heeft de index twee gap-ups achter gelaten die nu voor de bulls als verdedigingslinie dienst doen.

De DAX heeft in dit timeframe op 11.851 een LowerLow geplaatst maar dankzij de opwaartse doorbraak door de high op 12.156 (HH) is de prille downtrend direct weer omgezet in een uptrend. Een nieuwe HigherHigh is in de maak waarbij de ATH op 12.389 een magische aantrekkingskracht lijkt te hebben.

Zowel de Momentum-indicator als ook de TrendStrength-indicator ondersteunen de uptrend volledig.