zondag 26 februari 2017

DAX – WeekAnalyse (Week 08-2017)

De #DAX weet deze week een nieuwe 52-WeekHigh op de borden te zetten. Ten opzichte van de slotstand van vorige week boekt de index een winst van 0.40% ofwel 47 indexpunten. De DAX sluit daarmee de handelsweek af op 11.804 indexpunten.

In de weekgrafiek is te zien dat de DAX deze week boven de 12.000 heeft vertoeft maar dat het de index niet gelukt is boven dit keylevel te sluiten. Dat neemt niet weg dat de weekgrafiek - met een patroon van HL/HH - nog steeds nadrukkelijk een uptrend kent. De index volgt daarbij de bovenkant van het meest steil opwaarts gerichte trendkanaal.
Ondanks dat in dit timeframe het momentum uit de stijging dreigt te verdwijnen duidt nog niets op een geplaatste HigherHigh.

De daggrafiek kent evenals het hogere timeframe een patroon van HigherLows / HigherHighs en bivakkeert daarmee nadrukkelijk in een opwaartse trend.

De daling van afgelopen vrijdag doet vermoeden dat in dit timeframe de HigherHigh is geplaatst (12.031). Daarmee zou in dat geval de DAX onderweg zijn een HigherLow te plaatsen. Een koers onder de ± 11.695 doet echter afbreuk aan de bullpower en opent de deur richting 11.480 / 11.485. komende week wordt daarmee trendmatig interessant.