zondag 22 mei 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 20-2016)

De #AEX sluit de week af met een magere winst van 0.84 indexpunten (+ 0.19%). De handelsweek wordt daarmee afgesloten op een slotstand van 434.36.
Het handelsvolume lag de afgelopen handelsweek fractioneel onder het gemiddelde.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX de neerwaartse correctie nog steeds beperkt weet te houden tot een 38.2% fibo-retracement. Pogingen de index lager weg te zetten zijn – in ieder geval tot nu toe – rond dit koersniveau gestrand.
In dit timeframe laat de AEX voor de tweede week op rij een inside candle achter. Een Double Inside Bar is een barpattern 'that often introduces a sizeable move in price'. Het belang van het opwaarts dan wel neerwaarts verlaten van dit patroon neemt dus toe.

In de daggrafiek is een consolidatiepatroon zichtbaar. De EqualLow op 425.78 heeft een vervolg gekregen met een met een LowerHigh. Een beweging richting een LowerLow zou trendmatig het meest voor de hand liggen maar voorlopig maakt de AEX weinig aanstalten.

Voor meer vuurwerk is het van belang dat de AEX de tradingrange uit de uurgrafiek (zie eerdere updates) weet uit te nemen. Niet geheel toevallig valt deze range samen met de grenzen van de Double Inside Bar uit de weekgrafiek.