zondag 10 april 2016

DAX – WeekAnalyse (week 14-2016)

De #DAX sluit de week af met – ten opzichte van de slotkoers van vorige week – een verlies van 172 indexpunten (-1.76%). De index is vrijdag gesloten op 9.622.

In de weekgrafiek neemt de DAX verder afstand van de fibo-confluentiezone die de afgelopen 3 weken – samen met het 10.000-niveau – als weerstand dient deed.
De neerwaartse correctie is – in ieder geval tot nu toe – mild te noemen maar het begint er wel op te lijken dat de index de LowerHigh heeft geplaatst op 10.112.

In de daggrafiek is te zien dat de DAX dit jaar tot nu toe 4 gaps open laat liggen.
De gaps van junuari, februari en die van 1 april zijn breakaway gaps en maken maar weer eens duidelijk hoe belangrijk een 'gapdiagnose' is.
De gap van afgelopen week (5 april) kan zowel een breakaway als een continuation gap zijn en is daarom als het gaat om trading minder interessant.
De correctie op de stijging naar de high van 10.112 kent tot nu toe een (ruime) 38.2% fibo-retracement waarbij de laatste HigherLow uit het patroon van HL/HH direct onder druk komt te staan. Er is nog maar weinig 'downforce' nodig om in dit timeframe de uptrend te breken.
De dagcandle is een Inside Bar (Harami) en daarmee neemt het belang van het uitnemen van de candle van donderdag toe.

In de ¼–daggrafiek is – gelet op het patroon van LH/LL – onmiskenbaar sprake van een

downtrend. De laatste low op 9486 wordt herkend als EqualLow. Interessant wordt dus of de DAX in staat zal zijn de laatste LowerHigh op 9700 te evenaren of te ontstijgen. In dat geval is in dit timeframe sprake van een trendchange.