zondag 24 april 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 16-2016)

De #AEX sluit de week af met – ten opzichte van de slotstand van de week daarvoor – een bescheiden winst van 0.21% (+ 0.95 indexpunten). De index rond hiermee de handelsweek af op 451.54.
Het handelsvolume lag deze week door de bank genomen onder het weekgemiddelde.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX een nieuwe poging heeft ondernomen de MA200 opwaarts uit te nemen maar uiteindelijk fractioneel onder dit gemiddelde sluit.
In dit timeframe is nog steeds een LowerHigh in de maak. De ruimte richting de laatste LowerLow (378.53) is echter dusdanig groot dat dit timeframe er niet meer erg bearish bij ligt.

In de daggrafiek is een HigherHigh onderweg of wellicht al geplaatst op de high van afgelopen donderdag (458.02). Voor de uptrend is het in dit timeframe van belang dat de index boven de gap van woensdag 3-4 weet blijven en bij voorkeur ook boven de opwaartse trendlijn.

De ¼–daggrafiek laat zien dat de AEX op 458.02 een HigherHigh heeft geplaatst en vanaf dat niveau een 61.8% retracement heeft laten zien. Daarbij is de opwaartse trendlijn inmiddels neerwaarts uitgenomen.
Om de opwaartse trend in dit timeframe te continueren zou op de HigherLow zo'n beetje geplaatst moeten zijn en wordt het tijd dat de index weer het ruime sop kiest richting een nieuwe HigherHigh.
Steun nu in de zone 448.8/449.6 en daaronder rond de 447.

Weerstand nog steviger op 458. Eenmaal daarboven bivakkeert de AEX tot ± 475 in een gebied waarin de index in het recente verleden vrij langdurig oponthoud heeft laten zien