zondag 17 april 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 15-2016)

De #AEX boekt de afgelopen week een stevige winst van 16.43 indexpunten (+ 3.78%). De slotstand komt hiermee uit op 450.59.
Het handelsvolume is ten opzichte van vorige week iets toegenomen maar blijft aan de magere kant.

In de weekgrafiek is het de AEX gelukt om de neerwaartse trendlijn opwaarts uit te nemen. Daarbij is de index in dit timeframe aanbeland bij de MA200. Ondanks dat er sprake is van een patroon van LH/LL ligt de 'weekly' er minder bearish bij dan pakweg een maandje geleden.

In de daggrafiek is te zien dat de key resistance rond de 449 opwaarts is uitgenomen. De index is in dit timeframe onderweg een HigherHigh te plaatsen. Om een extra bullish statement te maken is het welkom wanneer deze high hoger wordt geplaatst dan de high van afgelopen donderdag.


In de ¼–daggrafiek valt op dat de AEX de laatste 2 handelsdagen consolideert. De horizontale beweging kan als bullflag worden gezien maar er zijn mooiere praktijkvoorbeelden.
Over de gap van afgelopen woensdag is in de eerdere updates genoeg gezegd. Voor dit moment is het van belang dat de hele gapwindow als key support gedefinieerd mag worden.

Steun in de zone 448.8 / 449.6 en daaronder dus in de gehele gapwindow. Weerstand rond de 458.