zaterdag 9 april 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 14-2016)

Voor de derde week op rij sluit de #AEX met verlies. De averij is deze week minimaal en bedraagt 0.32 indexpunten (– 0.07%). De index is de handelsweek afgesloten op 434.16.
Het handelsvolume lag deze week alweer onder het weekgemiddelde.

In de weekgrafiek is te zien dat de AEX onder de neerwaartse trendlijn blijft. De high op 449.62 wordt inmiddels als LowerHigh gesignaleerd. Om in dit timeframe de downtrend te continueren zou de AEX voor een LowerLow nu weer af moeten zakken tot onder de 378.. Hiervoor moeten uiteraard ook de kleinere timeframes een neerwaartse trend laten zien.

In de daggrafiek heeft de AEX op 449.62 een HigherHigh geplaatst. De consolidatie van de afgelopen weken heeft hier vervolgens een EqualHigh aan toegevoegd.
In dit timeframe heeft de index neerwaartse ruimte genoeg om een HigherLow te plaatsen en daarmee is het niet waarschijnlijk dat de beren het heft gemakkelijk uit handen zullen geven.
De neerwaartse correctie heeft – ondanks dat deze al zo'n 4 weken duurt – niet geen 38.2% fibo-retracement weten te bereiken en mag daarop met een gerust hart mild genoemd worden.

De ¼–daggrafiek laat zien dat de daling met name de laatste anderhalve week is ingezet.
De laatste LowerLow is afgelopen dinsdag geplaatst en vanaf dat moment laat de index een geleidelijk (opwaarts) herstel zien. Dit herstel oogt alles behalve impulsief en daarmee lijkt in dit timeframe de kou voor de beren nog niet uit de lucht.

Steun in de zone 426.0/426.8 en daaronder op ± 421,5. Weerstand rond de 435.8.