donderdag 28 april 2016

AEX – Technisch Beeld (28-04)

De #AEX sluit voor de 3de dag op rij in de plus. Vandaag bedraagt de winst 0.43% (+ 1.94 indexpunten). De index noteert een slotstand van 450.31. De HiLo-range bedraagt voor vandaag bijna 2% en dat is – zeker de laatste 2 maanden in ogenschouw nemend – zeer fors te noemen.
Het handelsvolume ligt – zoals de gehele week al het geval is – fractioneel onder het 50-daags gemiddelde.

In de daggrafiek weet de AEX nog steeds boven de opwaartse trendlijn te sluiten. Na de HigherHigh op 458.02 lijkt de index in dit timeframe op zoek te zijn naar een HigherLow. Wellicht komt de intradaylow van vandaag daar al voor in aanmerking maar dan moet de AEX de komende handelsdagen nog wat meer bullpower laten zien.

In de ¼–daggrafiek valt op dat de low van vandaag een vrijwel exacte 50% fiboretracement is. Daarbij is de gap van 13-04 voor ongeveer de helft gevuld. Op zich een bullish statement.

De intradaylow van vandaag kan naar alle waarschijnlijkheid genoteerd worden als LowerLow en daarmee neemt het sterke herstel van vandaag het gevaar niet weg dat de index nu een LowerHigh gaat plaatsen. Pas boven de 452 en vooral de 454.3 mogen de bulls ook in dit timeframe de vlag uithangen.