woensdag 13 april 2016

AEX – Technisch Beeld (13-04)

De AEX sluit voor de 4de handelsdag op rij in de plus. Vandaag boekt de index een stevige winst van 10,59 indexpunten (+ 2.41%) en rond daarmee de dag af op een slotstand van 450,09.
Het handelsvolume ligt eindelijk weer eens rond het 50-daags gemiddelde en ondersteund daarmee de stijging.

In de daggfrafiek heeft de AEX op de low op 426.75 een HigherLow geplaatst. Vandaag weet de index fractioneel boven de dubbele toppen uit maart te sluiten. Met het gevaar van een Triple Top in het achterhoofd, is het voor een vervolg van de uptrend van belang dat de AEX doorstoot naar een HigherHigh.
De gap van vanmorgen is zoals hier eerder aangegeven een breakaway gap 'until proven otherwise'. De dagcandle is een overtuigende Marubozu en in de meeste gevallen duidt dat op een voortzetting van de ingeslagen weg.

In de ¼–daggrafiek laat de AEX na een weifelend begin een impulsieve stijging zien. In dit timeframe is een HigherHigh in de maak en zodra deze geplaatst is heeft de index neerwaartse ruimte genoeg om een nieuwe HigherLow te plaatsen.

Steun in de gehele gapwindow. De eerstvolgende weerstand ligt – wanneer de zone 448.8 / 449.6 definitief opwaarts is verlaten – rond de 455.