zaterdag 23 april 2016

AEX – Elliott Wave LT-scenario (wk 16)

In de #AEX is de afgelopen week weer een nieuwe high op de borden gezet. Deze stijging correspondeert met de Elliott Wave scenario's voor de langere termijn.

Het lange termijn scenario voor de #AEX gaat uit van een in maart 2009 (op de low op 194.99) afgeronde blauwe golf Y (Cycle). Het is mogelijk dat op deze low ook een golf van een grotere gradatie (Supercycle) geplaatst is. Duidelijkheid daarover ontstaat pas wanneer de opwaartse beweging is afgerond en de daarop volgende daling serieuze proporties aanneemt.
Vanaf de low uit 2009 is een opwaartse blauwe Cycle X of W onderweg. Interne structuur van deze Cycle-wave is een zwarte Double of Triple ZigZag.

Wanneer wordt ingezoomd op de beweging vanaf de plaatsing van de zwarte Primary golf Y (510.55) dan is te zien dat de zwarte neerwaartse Primary X al enige tijd onderweg is.
Interne structuur is een rode Triple ZigZag (WXYXZ) waarvan in ieder geval de rode (W), (X) en (Y) zijn geplaatst. Momenteel is de opwaartse tweede rode (X) in aanbouw.
Indien de AEX verder door stijgt en daarbij de 460 opwaarts uitneemt dan wordt doorgeschakeld naar een scenario met meer opwaarts potentieel. Boven de ± 480 mag zelfs uitgegaan worden van een geplaatste zwarte X.

Hoe de rode (X) qua interne structuur is opgebouwd komt in de updates van de kleinere timeframes ter sprake.