woensdag 3 februari 2016

AEX – Technisch Beeld (03-02)

Voor de derde dag op rij sluit de #AEX in de min. Vandaag bedraagt het verlies 4.44 indexpunten (– 1.06%). De slotstand komt hiermee uit op 416.21. Het handelsvolume ligt ruim boven het 50-daags gemiddelde.

In de daggrafiek lijkt de LowerHigh gezet te zijn op de high van maandag (433.85). Inmiddels heeft de index al weer een slordige 22 indexpunten lager gestaan.
Aan de relatief lange 'upper and lower shadows' van de dagcandle te zien is er – ondanks de stevige daling – toch wat twijfel in de markt zit. Bij een verdere daling wordt het dan ook interessant te zien wat de AEX gaat doen met de gap-window (407.81/410.01). GapFill is in ieder geval een bearish statement.
Om de downtrend in dit timeframe te keren zal de AEX minimaal een HigherLow moeten plaatsen, bij voorkeur boven de genoemde gapwindow.

In de ¼de-daggrafiek is te zien dat de AEX aan het einde van de handelsdag een groot deel van het verlies heeft weten goed te maken.

Dit neemt niet weg dat de index in dit timeframe direct doorstoot naar een LowerLow. Wellicht dat deze LL vandaag al op de intradaylow (411.32) is geplaatst maar daarvoor is bevestiging nodig. Die geeft de index pas af bij een koers boven de 422.70.