zaterdag 30 januari 2016

Unilever, RDS (Shell), ING en ASML

De zwaargewichten in de #AEX (#Unilever, #RDS (#Shell), #ING en #ASML) zijn samen goed voor ca. de helft van de indexwaarde. Een korte blik op deze fondsen:

Unilever doet een serieuze poging om direct door te stoten naar een HigherHigh. Er doet zich inmiddels in de daggrafiek een steil oplopend trendkanaal voor maar zelfs daar weet UN opwaarts uit te breken. Mochten de bulls het helemaal op hun heupen krijgen …. in de zone 42.75/4284 ligt een dijk van een weerstand.

Steun op 39.04 en daar onder op 38.77 / weerstand op 42.00 en daar boven de genoemde zone.

RDS (Royal Dutch Shell) heeft de afgelopen weer een winst weten te boeken, deze week van bijna 8%. De Island Reversal die vorige week vrijdag in de charts verscheen heeft zijn uitwerking dus nniet gemist.
De dagcandle van afgelopen vrijdag is een zgn. Hanging Man. In de 'candlesticktheorie' een bearish reversal maar in de praktijk in bijna 60% van de gevallen een bullish continuation. Vooralsnog lijkt het er dus op dat de aanval vol geopend is op de 21.560.

Steun op 17.79 / eerste weerstand op 20.44 en daar boven de 21.560.

ING heeft afgelopen maandag de Island Reversal van vorige week vrijdag direct om zeep geholpen. Dit met een dijk van een bearish engulfing (zie rode ovaal). Later in de week resulteerde dit in een nieuwe 52-week Low op 10.155.
Net zoals bij ASML vormen de 3 candles van di t/m do een zgn. PopGun. Een patroon dat met regelmaat een 'sizable move in price' aankondigt.

Steun op 10.155 en weerstand rond de 11.01x.

ASML consolideerde de afgelopen week en doet daarbij een poging de rechter schouder te vormen van een SHS-patroon. Wanneer ASML nu een doorbraak door de neckline laat zien geeft dit in tijd en prijs een 'onderontwikkelde' schouder maar 'who cares' …. een koers substantieel boven de 84.8xx mag ook beschouwd worden als gewone uitbraak boven een weerstandsniveau.
De 3 candles van di t/m do vormen een zgn. PopGun (zie ook ING). Een patroon dat met regelmaat een 'sizable move in price' aankondigt.

Eerste steun rond de 80.78 en daar onder in de gehele gapwindow. PotentiĆ«le weerstand op ± 84.88 en daar boven rond de 87.