zondag 17 januari 2016

DAX – WeekAnalyse (week 02 – 2016)

De #DAX heeft afgelopen handelsweek 3.09% van haar indexwaarde verloren (– 304.07 indexpunten) en sluit daarmee de week af op 9545.

In de weekgrafiek is de DAX aanbeland vlak boven de zone die eind vorig jaar steun gaf (9325 / 9350). Dat neemt niet weg dat de index in dit timeframe een patroon kent van LH/LL. In een dergelijke downtrend is de vorming van een nieuwe LowerLow het meest aannemelijk.
De candle van deze week heeft twee opwaarts lopende trendlijnen neerwaarts doorbroken. De voor de lange termijn belangrijkste trendlijn loopt momenteel rond de 7500 en daar is de DAX nog ver van verwijderd.
In de weekgrafiek zijn alle indicatoren bearish. Alleen de MA200 is nog niet neerwaarts uitgenomen.

In de daggrafiek lijkt zich een neerwaarts trendkanaal af te tekenen. Ook hier een voor een downtrend kenmerkend patroon van LH/LL waarbij momenteel een LowerLow in de maak is. PriceAction geeft nog geen aanleiding te veronderstellen dat deze LL is geplaatst.
In deze neerwaartse beweging is een meer dan acceptabele 100% fibo-projection gerealiseerd. Hoewel in een downtrend weerstand belangrijker is dan steun mag bij een verdere daling enige steun verwacht worden rond de zone 9325 / 9350.

In de 1/4de-daggrafiek is de daling in beeld gebracht vanaf de high op 10860. Ook hier een patroon van LH/LL met een LowerLow in de maak.
Aan de bovenkant mag weerstand verwacht worden rond de onderste gapwindow (± 9300). Daarboven wordt het tijd de fiboretracementlevels in de grafiek op te nemen.

De neerwaartse trend wordt in dit timeframe pas verlaten wanneer de DAX òf een HigherLow weet te plaatsen òf direct doorstoot naar een HigherHigh.