zondag 31 januari 2016

AEX – WeekAnalyse (Week 04-2016)

Op weekbasis weet de #AEX een winst te boeken van exact 12 indexpunten (2.86%). De slotstand komt uit op 431.28 en daarmee neemt de index bijna 10% afstand van de 52-week Low van vorige week. Het volume lag deze handelsweek boven het 50-daags gemiddelde.

In de weekgrafiek heeft de bullish engulfing van vorige week zijn uitwerking niet gemist. In dit timeframe komt de low op 392.44 in potentie in aanmerking voor een geplaatste LowerLow maar om dit definitief vast te stellen is meer tijd nodig.
Uitgaande van een geplaatste LowerLow is het waarschijnlijk dat de AEX bezig is met een opwaartse correctie en dus met de plaatsing van een LowerHigh.

In de daggrafiek bouwt de AEX door aan een rally die zo langzamerhand imposant genoemd mag worden. Hierbij is de dalende trendlijn vrijdag opwaarts uitgenomen.
De dagcandle is een zgn. closing marubozu. Een candlestickpattern dat te boek staat als een bullish continuation.
Bij een verdere stijging wordt de vraag interessant wat de index met de gap van begin van dit jaar gaat doen. (437/441). Gapfill zou een volgend bullish statement zijn.

In de 1/4de-daggrafiek bouwt de AEX verder aan een keurige uptrend. Dit binnen een mooi patroon van HL/HH waarbij momenteel een HigherHigh in de maak is.

Steun nu op 416.92 en weerstand in de zone 437/441.