woensdag 20 januari 2016

AEX – Technisch Beeld (20-01)

De #AEX maakt een stevige snoekduik en sluit de dag af met een verlies van 2.93% (– 11.96 indexpunten). De slotstand komt hiermee uit op 395.72. Op de intradaylow (392.44) noteert de index een nieuwe 52-week Low.

In de daggrafiek laat de AEX een flinke gap achter die als continuation-gap aangemerkt mag worden. De index kent immers al een breakawaygap,daterend van de start van het jaar. Vaak wordt een continuation-gap weer gedicht maar wanneer is natuurlijk altijd de vraag.
In dit timeframe is de LowerLow nog steeds in de maak. Nog niets duidt op bodemvorming. Alle indicatoren kleuren diep rood en dat onder een volume dat ver boven het 50-daags gemiddelde ligt.

In de 1/4de-daggrafiek geldt de high van gisteren alweer herkent wordt als LowerHigh. Als een downtrend gemarkeerd wordt door een patroon van LowerHighs/LowerLows, dan zien we hier een schoolvoorbeeld.

Ook in dit timeframe is een LowerLow in aanbouw en duidt nog niets op bodemvorming. Wellicht dat de helpende hand wordt uitgestoken vanuit de overkant van de grote plas maar ook daar ziet het er vooralsnog bearish uit.