zondag 17 april 2011

Dagcharts

In de dagcharts een iets minder positief beeld ..... in ieder geval voor de EU.

De SPX heeft vanaf de low op 1249.05 een imposante rally achter de rug. Wel dreigt nu een dubbele top (febr./apr). Het verhaal is relatief simpel .... de 1339,4 en vervolgens de 1344.1 moeten eraan voor een opwaarts vervolg.


De Nasdaq blijft wat verder verwijderd van de top uit februari. Ook is de regressielijn niet meer benaderd en is er sprake van divergentie. Opletten dus.


De DAX is in maart stevig gecorrigeerd en laat daarna een imposant herstel zien. Toch dient zich een patroon aan van LL/LH. Ruimte aan de onderkant is er voldoende om een HL te plaatsen maar het gevaar ligt er.
Ook bij de DAX is sprake van divergentie.


De AEX is vergelijkbaar met de DAX. Afwijkend is het koersverloop van afgelopen week. Waar de DAX relatief ‘goed blijft hangen’ heeft de AEX alweer 50% van de laatste stijging ingeleverd.
Toch ook hier nog voldoende neerwaartse ruimte om een HL te plaatsen om daarmee het patroon van LL/LH te doorbreken. Voor en hervatting van de uptrend is het bij lagere koersen van belang dat de gap aan de onderkant steun gaat bieden en (bij oplopende koersen) de gap aan de bovenkant geen weerstand.