zondag 9 mei 2010

SPX - Elliott Wave - WeekendUpdate (wk 18)

Is het hek van de dam of behouden de olichargen van deze aardkloot de controle? Wat mij betreft is dit de grote vraag voor de komende week/weken.
Wanneer men de regie volledig kwijt is/raakt mogen bewegingen verwacht worden vergelijkbaar met de periode vanaf september 2008 .... iedereen tegelijkertijd naar de uitgang.
Geloof echter maar dat de machthebbers aardig wat hebben geleerd van deze periode. Zonder slag of stoot een afstort; ik heb zo mijn twijfels.
Maar wat het ook wordt .... we gaan het uiteraard beleven.

In het LT-scenario van de SPX (S&P500) lijkt de rode Intermediate (4) afgerond en dus de rode (5) gestart te zijn. Deze golf 5 moet om te voldoen aan de regeltjes minimaal de 830 halen. Meestal neemt een golf 5 het koersniveau van de voorafgaande golf 3 uit. Onder de 666.x dus.

In de LT-chart ziet u een neerwaartse Impuls die – uitgaande van een afgeronde groene Minute [i] – aan de ideale verhoudingen in prijs voldoet. Altijd handig om in de chart uit te zetten wat normaal is.

Of de vrije val van afgelopen week de zoveelste beartrap is moet blijken bij de eerst volgende grotere opwaartse correctie. Uitgaande van de low van deze week wekt een koers boven de 1160 argwaan. En komt de SPX daar bij een grotere opwaartse beweging niet boven dan wordt het vervolgens interessant wat er met de groene [iii] gaat gebeuren. Zodra deze golf 3 dezelfde lengte krijgt als de groene [1] moet duidelijk worden dat het om een 123 gaat en niet om een ABC.

Nu is het wat te kort door de bocht om te veronderstellen dat de groene Minute [i] al is gezet. Zoals u in de 1h-chart hieronder ziet zou de SPX nog een paarse Minuette (iv) en (v) moeten plaatsen.

‘Bij de weg’ .... het grijze vierkant geeft in de chart het gebied aan waarbinnen het langzamerhand steeds duidelijker werd dat het hier niet om een ABC-correctie ging maar om een Impuls. Onder de 1147 mag de stormvlag uit kon u hier woensdag lezen. Niet dat daarmee een beweging van nog eens 90 indexpunten te voorzien was, maar toch ....


Hieronder twee 5’-charts die mogelijks iets vertellen oven de nog te plaatsen groene Minute [i]. In beide scenario’s houd ik dus rekening met de mogelijkheid van een Failure voor de paarse Minuette (v) maar zoals hierboven al aangegeven .... we gaan het beleven.