dinsdag 2 maart 2010

SPX - EW-update - 'uitgestelde teleurstelling?'

De basis van het Eliott Wave Principle is simpel. We kennen een Impuls met als interne structuur 12345 en een correctie met een ABC als interne telling. De rest zijn afwijkende patronen die gezien moeten worden als de spreekwoordelijke uitzondering op de regel.
In de ijver om achter elke beweging een nieuwe top te zien (in de hoop dat de afstort kan beginnen) zie ik nogal wat tellingen die de uitzondering tot regel verheffen. Nu is hoop m.n. in de beleggerswereld vaak uitgestelde teleurstelling. Niet handig dus.

De berentelling voor de SPX zou een groene Minuette [ii] vlak onder de top van 19-01 moeten brengen. Tenminste .... wanneer de groene [ii] uit een in het geel getelde 12345-ABC-12345 komt te bestaan.
Met de eerste 12345 is de paarse Minuette (a) geplaatst, de ABC is voor de paarse (b) en de laatste 12345 voor de Minuette (c). Van die laatste mis ik de 3, 4 en 5 nog.

Op de loer liggen de normaalverhoudingen. Als de Minuette (c) dezelfde lengte krijgt als de Minuette (a) dan wordt de januari-top uitgenomen. Datzelfde geldt wanneer de gele Subminuette iii de lengte krijgt van 1.618 van de gele i. Ook dan ligt het uitnemen van de top voor het oprapen.
Het moet dus een wat te warm gewassen C-golf worden om in het berenpatroon te blijven passen. U mag het ook hopen noemen.



Het bullish plaatje bewaar ik nog even tot het moment waarop de Subminuette iii de 1135 haalt (1.618 van de i)