zaterdag 20 maart 2010

SPX - Elliott Wave - Weekendupdate

Een geliefde maar weinig lucratieve hobby van veel EW-ers is om toppen en bodems te ‘voorspellen’. Dat dit weinig met patroonherkenning te maken heeft heb ik de laatste tijd regelmatig aangegeven. Voor degenen die de EW-abo’s hebben gevolgd is dit de afgelopen weken pijnlijk duidelijk geworden.
Voor deze groep volgers zal dit altijd zo zijn en altijd zo blijven. Zelf doen is de enige remedie waarbij het naast de labeltechniek van groot belang is dat u de patronen het werk laat doen en niet uw mening over hoe het zou moeten lopen.

Voor de wat langere termijn zijn er verschillende scenario’s te schetsen. Het meest gecharmeerd blijf ik bij het scenario waarin de SPX een Triple ZigZag afwerkt en waarbij aan de laatste ZigZag alleen de C-golf nog ontbreekt. Tussen de 1112 en 1250 is er weinig aanleiding om een ander LT-scenario van stal te halen.

In het plaatje ziet u dat de C-golf nagenoeg dezelfde lengte heeft als de A. Altijd een moment om extra alert te zijn.



De chart voor de kortere termijn zoomt in vanaf de groene Minute [b].
Zoals hierboven aangegeven moet een groene Minute [c] de Triple ZigZag gaan afronden. Hiervoor hebben we een paarse Minuette Impuls nodig. Van deze Impuls is in een mooi patroon de paarse Minuette (iii) onderweg.

Goed te zien is dat de SPX sinds eind februari geen neerwaartse correctie van enige omvang heeft laten zien. Een typisch verschijnsel voor een gele Subminuette iii van een paarse Minuette [iii].

In de chart ziet u 3 boxen waarbij – uitgaande van een (speculatieve) top op 17-03 – de kleur aangeeft in welke gradatie een eventuele verder gaande correctie past.
De gele en paarse stippellijntjes onder de koers waarschuwen voor overlap.

Let wel .... het vraagteken bij de gele iii staat er niet voor niets