woensdag 10 maart 2010

SPX - Elliott Wave update

Weer een stapje hoger voor de SPX. Voor wie op golven van de gradatie Subminuette handelt lag het entryniveau op de doorbraak van de gele iii met een stop onder de gele iv en hoort deze stop inmiddels te liggen op de daylow van gisteren.

In het bullscenario is het voor de paarse Minuette (iii) niet onbelangrijk dat 1155 wordt gehaald. Daar is de golf 3 langer dan de 1 en dat geeft de toekomstige golf 5 de vrije hand.

In kleinere timeframes is zowel de paarse Minuette (iii) en dus ook de gele Subminuette v af te labelen. Nu is dat al 2 handelsdagen het geval en is dat geven op zich dus geen reden om blind short te gaan. Typisch zo’n situatie waarin het kan vriezen en kan dooien ....
Voor setups voor een entry moet u dus momenteel kleiner labelen dan op Subminuette-niveau en anders op u handen gaan zitten.

Uitgaande van de huidige top zou de paarse Minuette (iv) in een mooi patroon moeten corrigeren in de zone 1115/1122 (uitgaande van de huidige top). Dit bij voorkeur in een ZigZag. Lastig blijft dat een golf 4 - zeker als de voorafgaande 2 al een ZigZag was - verrassende gedaantes aan kan nemen. Kort op de bal dus en bij voorkeur wachten op de C van (toch) een ZigZag.



In het bearscenario zitten de abonnementaanbieders die de afstort hebben afgekondigd waarschijnlijk met samengeknepen billen naar de koersontwikkeling te kijken. Voor de SPX geldt dat deze index nog zo’n slordige 5 indexpunten moet stijgen en hun tunnelvisie kan de prullenbak in.
Recent heb ik het nodige geblogd over hoe weinig zinvol het is om met behulp van EW de absolute top of de absolute bodem te ‘voorspellen’. Een patroon ontvouwt zich in stappen en laat zich niet dwingen .... zeker niet door abonnementaanbieders die hel en verdoemenis prediken. Een toepasselijk tegeltekstje tussendoor.


De kunst is toch de stappen te herkennen en hier een handelsstrategie op los te laten.

Maar goed ..... het bearscenario kan nog steeds en een eerste indicatie is een koers onder de hierboven genoemde zone 1115/1122. En mocht het hiervan komen dan ben ik heel benieuwd naar het patroon dat de SPX daarvoor kiest.