zaterdag 6 februari 2010

AEX - Elliott Wave - Weekendupdate I

Net zoals vorig weekend op zaterdag het bull-scenario en zondag de bearish variant. Zolang de AEX boven de 300 weet te blijven is zeker niet uitgesloten dat de top op 345 alsnog wordt aangevallen.

Als Fibo-niveau’s waren de 324 en 318 natuurlijk van groot belang en het neerwaarts uitnemen daarvan is zeker een bearish signaal. Toch .... met de eindsprint in de US is de kans groot dat de AEX maandag direct de 318 weer gaat opzoeken en daar eenmaal boven kan ook de 324 bezoek verwachten.

Zoals bekend gaat het bullish LT-scenario uit van een nog af te ronden Triple ZigZag. De laatste ZigZag hiervan is eind november begonnen. Hiervan is de groene Minute [a] op 11-01 geplaatst en het zou heel goed kunnen dat gisteren de groene Minute [b] op de borden is gezet. Voorlopig noteer ik deze B met een vraagteken. Is het vraagteken weg dan ontbreekt alleen de opwaartse groene Minute [c] nog. Deze C-golf moet de Triple ZigZag afronden.

(klikken vor een groter plaatje)

Uitgaande van een geplaatste groene Minute [b] mogen we voor de groene C-golf een Impuls verwachten (Minuette-niveau) waarvan de eerste golf eigenlijk direct door moet stomen richting de eerder genoemde 324 en liefst nog wat hoger. Deze eerste golf - de paarse Minuette (i) - moet daarbij bij voorkeur zelf ook een Impuls hebben als interne structuur.

Wanneer het vraagteken er maandag niet voor niets blijkt te staan dan past de 311 nog goed in het patroon. Op dat koersniveau wacht de 0.764 Fibo (over de stijging vanaf eind november tot 11-01), de terugtest van een LT-trendlijn (zie plaatje LT-scenario) en tevens nog een opwaarts trendkanaal over de lows van begin en eind november.

(klikken vor een groter plaatje)

Noteert de AEX tussen de 300 en 311 dan kan dit scenario nog steeds maar neemt de waarschijnlijkheidskans sterk af.

Tot een koersniveau van 335 loopt dit scenario prima synchroon met de bearish variant. Het gevolgde patroon in die richting kan het nodige verraden maar dat zien we vanzelf wel. Boven de 335 mogen de beren hun winterslaap hervatten.