donderdag 4 februari 2010

AEX - Elliott Wave EOD-update - 'doorrollen'

Loyaliteit met je positie en/of analyse is in mijn opvatting in het wereldje van de technische analyse funest ‘and can bring serious damage to your account’. Het aardige van EW als instrument voor patroonherkenning is dat het ene scenario naadloos aansluit bij het andere.
Vandaag een mooi voorbeeld. Onder de 328.4 zat het er dik in dat het scenario van gisterenavond werd ingehaald door de meer bearish variant uit het blogbericht van vanmorgen. En als ze toch op de digitale plank liggen ......

En waar is de AEX nu aanbeland ....
In het scenario van vanmorgen moet de AEX nu op redelijk korte termijn een paarse Minuette (a) plaatsen. Zodra daar sprake van is mogen we een opwaartse beweging verwachten om de Minuette (b) te zetten.
Op 323 ligt het fibo 0.500-niveau over de stijging vanaf eind november. Niet geheel toevallig heeft de AEX hier de daling met een pauze onderbroken.
De beweging vanaf de top van gisteren is als een complete impuls labelbaar maar van een omkeerpatroon is (nog) geen sprake. Geen reden dus om weer omhoog te kijken.
Rond de 318 ligt het niveau waarop de AEX 0.618 heeft gecorrigeerd over de hierboven genoemde stijging. Op dat koersniveau zou de gele Subminuette v de lengte hebben van 1.618 van de daaraan voorafgaande i en van 1.00 van de iii. Mooi koersdoel dus bij een continuering van de afdaling.
In de chart vindt u de inmiddels bekende pitchfork. De midline is hardhandig doorboord maar zo’n lijntje heeft vaak aantrekkingskracht.
Het plaatje .....


Onder de 318 krijgt het scenario uit het plaatje zware concurrentie van het berenscenario uit de weekendupdate van zondag. Ook hier kan het ene scenario weer naadloos aansluiten op het volgende ...... doorrollen maar dan in een andere betekenis.