vrijdag 5 februari 2010

AEX - Elliott Wave - bearish variant

Voor het geval dat de AEX de 318 neerwaarts uitneemt hieronder het concurrerende scenario. Met elke punt die de AEX daaronder inlevert neemt dit scenario aan kracht toe. Onder de 300 is het gisterenavond geblogde scenario van de baan.
Het bijbehorende LT-plaatje staat in de weekendupdate van afgelopen zondag.

Woensdag is in dit scenario de groene Minute [ii] geplaatst en daarmee is nu de [iii] onderweg. Wanneer we als richtlijn hanteren dat een 3-golf meestal langer is dan de daaraan voorafgaande 1, dan ligt het eerste koersdoel rond de 314.


De Minute [iii] moet uiteraard wel de vorm van een Impuls gaan aannemen. In de 2h-chart moeten de 5 paarse ‘Minuette-golven’ normaal gesproken goed te traceren zijn. Nu zie ik de eerste nog niet en dat doet vermoeden dat in dit scenario de 314 geen probleem mag zijn. Volgende stations liggen rond de 310, vervolgens de 303 en daarna de 300.
Zodra een paarse Minuette (i) en (ii) gelabeld kunnen worden valt meer te zeggen over prijs en patroon.

Wanneer we beide scenario’s over elkaar leggen dan komt de nog te plaatsen paarse Minuette (i) overeen met de paarse (a) uit het andere scenario. Ook de (ii) en de (b) lopen gelijk op waarbij van de (b) verwacht mag worden dat deze verder opwaarts corrigeert.