zondag 10 januari 2010

AEX - Elliott Wave Weekendupdate (KT)

In de update van afgelopen dinsdag gaf ik al aan dat de krenten uit de pap lijken te zijn. Nog steeds ligt mijn koersdoelzone voor de paarse Minuette (iii) in de zone 346.5 / 349.5 maar de dubbele 3-tjes lijken nu echt achter ons te liggen.

(klikken voor een groter plaatje)

Het plaatje met het voorkeursscenario gaat ervan uit dat de AEX alleen het laatste staartje van de Minuette (iii) nog moet afwerken. Als donderdag de rode Micro [4] is geplaatst moet alleen de Micro[5] nog volgen.
In principe voltooit elke koers boven de top op 343.6 het patroon. Om ‘de boeken in te gaan’ zou het mooi zijn wanneer de al zo vaak genoemde koersdoelzone wordt gehaald ..... noodzakelijk is het niet.

(klikken voor een groter plaatje)

In het 2de plaatje is de labeling tot op het gele Subminuette-niveau veel evenwichtiger dan in het voorkeursscenario. Bovendien geeft het de AEX iets meer tijd en ruimte om de paarse Minuette (iii) af te ronden. Voor het geval in dit scenario de gele Subminuette iv nog niet is gezet ..... zolang de AEX maar boven de 329 blijft kan het.
Wat mij in dit scenario niet bevalt is de afgelopen dinsdag geplaatste gele Subminuette iii. Wie deze golf 3 van een geldige impulstelling kan voorzien ...... melden!!

(klikken voor een groter plaatje)

Tot slot maar weer het berenplaatje. Met een rommelige en onevenwichtige telling is de afrondende Z uit het LT-plaatje gezet en kan de AEX in gestrekte draf richting zuiden.
Het kan, maar mocht de AEX een grote correctie aanvangen dan ben ik in eerste instantie geneigd over te schakelen op een LT-scenario dat op termijn nog bullisher is dan nu al het geval. Maar dat zien we tegen die tijd wel.