donderdag 21 januari 2010

AEX - Elliott Wave update

In de weekendupdate is al aangegeven dat het voorkeursscenario intact blijft tot de 323.95. Onder dit koersniveau ligt het meer voor de hand dat een diepere correctie in de maak is, maar dat wordt tegen die tijd gewoon een kwestie van ‘afpellen’.

In het voorkeursscenario is de paarse Minuette (iii) gezet van een impulsgolf. De totale impuls heeft dus nog een vierde en (opwaartse) vijfde golf nodig. Daarmee wordt dan óf de complete Triple ZigZag afgerond óf alleen nog maar een (groene) Minute A.

De Minuette (iii) is op 11-01 geplaatst en de correctie moet dus leiden tot de Minuette (iv). Een golf 4 is vaak een gecompliceerde correctiegolf waarbij geen poging onbenut wordt gelaten om beleggers op het verkeerde been te zetten.

Twee plaatjes die passen in dit voorkeursscenario.

In het plaatje hieronder wordt de correctie uitgevoerd dmv een normale ZigZag. De gele Subminuette a en b zijn gezet en de c is onderweg. Deze C-golf moet de correctie afmaken en dus de Minuette (iv) gaan plaatsen.
De AEX is de C=A reeds gepasseerd en het volgende richtpunt is C = A x 1.618 (ca. 326). Daaronder wordt het opletten. Wanneer een C een nog grotere prijslengte krijgt dan zeggen de richtlijnen ..... ‘then the pattern is more probably the beginning of an Impulse then a ZigZag’. Maar goed, de scheidslijn ligt hier al vlak onder op 323.95.


Het tweede plaatje kent u van gisteren. Passend bij een complexe golf 4 wordt een combinatie gebrouwen van verschillende correctiegolfen. Er is al een zgn. Flat afgerond en vanaf de gele x lijkt een ZigZag het vervolg te zijn.


Het bearish plaatje is gisteren geblogd. Let op hoe goed het eerste plaatje van dit blogbericht synchroon kan lopen met dit bearish scenario.