dinsdag 19 januari 2010

AEX - Elliott Wave update

@Vooraf
Ik kreeg een mailtje met de vraag waar de dagelijkse EW-update bleef. Nou, die was voor 18:00 al klaar maar waarschijnlijk heb ik de publicatie-button gemist. Bij deze dus.


Bewogen dagje vandaag voor de AEX. Op 338 lag een pracht van een shortentry voor een diepe C-golf maar alleen degenen die weten hoe een trade te managen zullen ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.

En nu ......
Het scenario voor de wat langere termijn gaat er nog steeds vanuit dat de Triple ZigZag (met een ABC als interne structuur) nog niet is afgerond. Er ontbreekt in ieder geval in dit scenario een opwaartse Minuette (v). En of daarmee de hele ABC (en dus de Triple) wordt afgerond of alleen nog maar de A van de ABC ..... nu nog niet zo interessant.

De vraag is nu wel of de paarse Minuette (iv) is geplaatst en de AEX al begonnen is aan de opwaartse Minuette (v). Tsja .... vaker heb ik mij uitgelaten over de complexiteit van een golf 4. Het aantal konijnen in de hoed is legio.

De 2 scenario’s met wat mij betreft de meeste slaagkans.

De Minuette (iv) wordt uitgevoerd als een Tiangle waarbij de AEX eerst nog een neerwaartse gele e moet plaatsen.

(klikken voor en groter plaatje)

De paarse Minuette (iv) is al op 12-01 geplaatst en de AEX is begonnen aan de Minuette (v) waarvan de eerste 2 subgolven al zijn gezet. De gele Subminuette iii zal dan snel boven de 343.08 moeten uitstijgen en voorzien moeten worden van meer lange groene candles.

(klikken voor en groter plaatje)

En doet het bearish scenario nog mee?? In principe kan het nog steeds maar daarvoor zou de AEX in principe niet boven de eerder genoemde 343.08 mogen uitkomen en in een rap tempo de 334.97 neerwaarts moeten uitnemen.