zondag 3 januari 2010

AEX - Elliott Wave Update (korte termijn)

Voor de wat langere termijn heb ik gisteren 2 scenario’s geschetst die wat mij betreft de komende week om de eer mogen gaan strijden. Voor beiden geldt dat de AEX eigenlijk niet meer onder de 323.95 mag komen.

Voor de vertaling naar het korte termijn scenario maakt het op dit moment niet zo gek veel uit. Beide scenario’s gaan ervan uit dat de AEX aan de afrondende Z is begonnen van een Triple ZigZag. Deze Z moet een groen Minute ABC krijgen als interne structuur.
In het ene scenario heeft de AEX van deze Minute ABC de groene [b] al gezet en wordt nu verder gebouwd aan de afrondende [c]. Het andere scenario gaat ervan uit dat de AEX nog maar net begonnen is aan de groene [a].
De interne structuur van zowel een A als een C is normaal gesproken een impuls.

(klikken voor een groter plaatje)

Kijken we naar het plaatje de korte termijn dan blijf ik mij baseren op het voorkeurspatroon dat hier de afgelopen weken al dagelijks wordt getoond en dat tot nu toe prima dienst heeft gedaan. Weinig aanleiding nog om te schakelen dus.

De in het plaatje paars gelabelde Impuls (Minuette) moet dus óf een groene [a] óf een groene [c] gaan zetten. Van deze Impuls moet de paarse (iii) nog gezet worden. Koersdoel is de zone 346.5 / 349.5.

Op de weg daarnaar toe zou de AEX ideaal gesproken eerst nog een neerwaartse correctie moeten afronden. Er wacht een mooi fibo-cluster op 329.7 / 329.9 (161,8 x Micro [A] en 0.500 x Subminuette iii). Daarboven nog een gapje op 330.6 / 331.6. Genoeg waarop we ons kunnen richten.

Koersniveau’s waarop het voorkeusscenario op de pijnbank gaat zijn in eerste instantie 327.7 (0.618 fibo) en vervolgens de 323.99 i.v.m. overlap.

Als toetje laat ik u weer het plaatje zien van een scenario waarop het feestje voor de stieren over is. De Triple ZigZag is in deze volledig afgerond en de enige weg is zuidwaarts.
Qua labeling kan die maar kijk ik naar de interne verhoudingen van het patroon dan is het - voor het geval u dat van plan was - niet om over naar huis te schrijven.

(klikken voor een groter plaatje)